http://www.tonekollen-kennel.com/31856865
Se her for mer oppdatering om oss

fredag 24. juni 2011

NPL-boller i Tverelvnes

Dekningen har vært darlig og ustabil den siste stunden, men her sitter vi inne hos Elisabeth og Gunder Gardsmark og fått de beryktede 'npl-bollene' vi har fått tips om og lest oss til på andre sine sider som har gått til nord eller sør. Vi ble godt tatt imot og fikk servert båda kaffe, lefser og to fat med rykende boller med tilbehør og brødskiver til dessert.
Det smakte himmelsk, og vi er dypt takknemlig over gjestfriheten! Vi ble vist selvlagde bøker om områdene vi skal igjennom og bra med tips som vi tar med videre på ferden.

Fra Røyrvik hos familien Frengstad ble Keino sykemeldt grunnet en vond pote han ikke ville belaste ved Namsvannet, så han måtte bli over Børgefjell.
Børgefjell møtte oss med nesten snødekte flater, vårflom i elver og bitende kulde med regn og tåke som toppen av det hele. Et par dagsetapper har vi konstantert at har vært ren uforsvarlig å gå så våte og kalde vi var med kulig i vinden. Godt det er varmere nå!
Vi kom over fjellet og ned til Aspeli via Nordlandsruta som heldigvis er meget bra oppmerket, og her møtte vi overraskende nok foreldrene mine med sjokolade, cola og Keino med kløven klar.

Etappen til Tverelvnes startet bratt opp lia og med nydelig og fargerik snaufjell på toppen hvor et lite tjern gav oss to store stekerøyer til kvelds.
Herfra bærer det videre langs Nordlandsruta mot Stekvasselv hvor vi skal ha depot og planlegge veien videre.

4 kommentarer:

 1. Skal si dere får prøvet ut naturen skikkelig.Dette er jo skikkelig blodslit til tider.Ha en riktig go tur videre å husk..En god soldat sover når han kan.Hilsen mormor & bestefar på Fjell.

  SvarSlett
 2. Supert at SPOT'en er i gang igjen:) Jeg har et kart her hjemme som jeg plotter dere inn på hver dag. Det begynner å bli ganske mange prikker etter hvert...... Fint å se bilder av dere også - gromgutta. Dere får mer og mer villmarkspreg over dere etter som dagene går. Den seansen mellom isblokkene (ved Okstindbreen?) var litt på kanten syntes jeg, og noen av elvekryssingene er jeg også glad for å ikke vite om før de er unnagjort. Å komme hjem og gå i Østmarka blir vel nesten som å spankulere på Karl Johan for dere når dere kommer hjem på utpå seinsommeren/høsten en gang? Litt av en form dere blir i til jakta - både to- og firbeinte:) Ønsker dere alle en veldig fin tur videre og hilser masse fra resten av gjengen her hjemme. Embla og Tyri hilser også. Klemmer fra mamma Mette

  SvarSlett
 3. Halla gutta. Så brune dere er blitt.
  Jeg har nettopp flydd til Bodø, og det er ganske rart å se ned på fjellene og vite at ett eller annet sted der, er dere.
  Det setter det dere nå driver med, i perspektiv.
  Flinke er dere.
  Går løypa deres i nærheten av Bodø tilfeldigvis?
  Hilsen CAthrine

  SvarSlett
 4. Takket for flotte kommentarer! Elvene er til tider store og strie av vårsmeltingen som skal ned av fjellene, og snøpartiene bratte og glatte, men vi har respekt for naturen og hva den kan gjøre. Det er steder vi har vurdert og sett ut flere alternative løyper både nært og med kikkert samt gått opp og ned vassdrag for tryggeste og tørreste kryssing. Og til tider går det bare ikke, og slik som i Børgefjell ble ruten godt endret da vi ikke kom over en elv og til dalen vi skulle følge. Det er nå slik som må til skal en spille på lag med naturen.

  Vi skal en liten tur innom Bodø om en ukes tid, så et møte der hadde vært hyggelig å få til Cathrine:) Nærmere dato kommer når vi i morgen får forsyninger og kart og kan planlegge resten av etappen til sulitjelma.

  SvarSlett