http://www.tonekollen-kennel.com/31856865
Se her for mer oppdatering om oss

Rute

 Rutevalget er blitt studert og valgt gjennom Capelens Bil- og Turistkart i målestokk 1:335 000 og 1:400 000. Disse kartene har vist seg å være perfekt for dette formålet.
Vi kommer til å starte i Lindesnes og gå opp til Ljosdal og ha første depot. Det er enda litt usikkert på hvor vi må starte med ski, men regner med å bruke det oppover hele Seterdalsheiene, Hardangervidda og helt mot Valdresflya.
Derfra vil ferden gå over Dovrefjell nærmest Rondane og gjennom Forrlohogna NP (Nasjonalpark), Skarvann og Rottdalen NP, Blåfjella- Skjækerfjella NP og mot den vakre Børefjell NP.
Videre vil turen følge tett mot Svenskegrensen og ta med seg alle nasjonalparkene ved grensen helt opp til Reisa NP. Her vil vi prøve å få med oss hele Reisadalen fra nord til sør før ferden går videre gjennom Masi, Stabbursdalen og opp til Knivskjellodden.
Dagsetappene er lagt opp til å være på rundt 17km for å få mer tid til fiske og nyte naturopplevelsen framfor å 'jage mil'.

Selve meningen med turen og rutevalget er å -norge på langs til fots og få med seg flest nasjonalparker på veien og unngå mest mulig sivilisasjon.
På starten var ruta lagt opp til å være innom en depot ca hver 15. dag mtp hundemat først og fremst. Nå er planene blitt noe endret, og foreldrene mine (Kim) har sagt seg villige til å være følgebil på turen og møte oss med matdepot. Dette sparer oss for mye planlegging med turisthytter og posten, samt ruta blir litt friere og lettere å planlegge når vi ikke er avhengig v bemannede turisthytter, postkontorer ol. I tillegg får foreldrene er fin opplevelse med NPL med bil.
------------------------------------------------------------------------
Ettersom vi skal ha med en følgebil som møter oss med mat/utstyrdepot oppover fra Bygdin, er de fleste depotene satt i områder og vil bli mer bestemt et par dager før ankomst. Dette igjen for å få en friere rutevalg og tidsbruk.

Lindesnes-Ljosland
Ljosland-Haukliseter
Haukliseter-Finse
Finse-Bygdin
Bygdin-Dombås
Dombås-Flora
Flora-Verdal
Verdal-Røyrvik
Røyrvik-Steikvasselv
Steikvasselv-Sulitjerma
Sulitjerma-Reinoksvatnet
Reinoksvatnet-Sabitjåkka
Sabitjåkka-Masi
Masi-Skaidi
Skaidi-Nordkapp

2 kommentarer:

  1. Kanon bra,lykke til. Ta med brixidol piller,de er muskelavslappende og betennelses dempende. Jeg har en fetter som gikk samme rute for noen år siden,hadde ikke han hatt Brixidol så hadde han mått bryte.

    SvarSlett
  2. Hei Agnar!
    Takk for tipset. Det er blitt sjekket opp og satt på utstyrlisten. Vi regner med å måtte bruke slike medikamenter ila turen, men var noe usikker på hva.
    Mvh Kim S

    SvarSlett