http://www.tonekollen-kennel.com/31856865
Se her for mer oppdatering om oss

mandag 13. juni 2011

gavmilde NorgeÅ gå tvers igjennom blåfjella park har vært litt av et skue. Meget dårlig til ingen dekning over området har gjort så vi har følt oss ganske så alene med naturen. Ingen stier eller tegn til menneskeaktivitet fra sør til nord i parken. Dette har også medført mye tid til gransking av kart og dype spennende elver å forsere. Vi var for første gang her om torsdagen nødt til å finne en alternativ måte å krysse en større elv som var for dyp på strekkene og stri i brekkene fordelt flere km øst som vest, så vi fant oss en fin 30 meters bredde og sørget for at alt var pakket tett, så ble sekkene kastet i elven og brukt som flyteelement der vi svømte over med sekk i ene hånden og hund i andre og samtidig kastet et lite blikk oppstrøms for å unngå isflak som i ny og ne fløt nedover strømmen. Artig elvekryssing!

Vi kom oss ned til sandvika/nordli fredag kveld og fant en bensinstasjon litt over kl 20.00 som var åpen. skulle egentlig vært stengt, men den unge karen bak disken ventet på bilen sin, så vi fikk komme inn og fikk gratis lefse og pølse. Skal sidet smakte! Planen var å ta hviledag på lørdag, og da vi ble lovet gratis hamburger neste dag fant vi oss et fint sted og hvilte bena en hel dag og handle godt på matbutikken og satt mange timer utenfor bensinstasjonen og ladet utstyr og pratet godt med statoilkaren.

Søndag forlot vi Erlend i sentrum da han slet med noen ille gnagsår, så han møter oss i røyrvik igjen. Vi ble møtt av en igjen (!) hyggelig kar rett før vi forlot som lurte på om vi var npl og nevnte det er en i Kvelia som gir bort såler og hvor vi må skrive oss inn i en npl-bok. Han fikk størrelsene våre og skulle ringe opp til han og vi gikk videre igjen helt overveldet over hvor hyggelige, imøtekommende og hjelpsomme det Norske folk er i alle bygdene vi er innom. Den nasjonalromantiske følelsen er virkeig lett å få her vi går!
Etter en times gange kom en bil etter oss, og karen med såletipset skulle bare si at sakene ble lagt ved kvelibua da han andre var i konfirmasjon og ikke kunne være der.. Bua fant vi etter par timer, og der lå et par gode ullsåler til hver, hjemmelaget multe og bringebærsåpe pluss en kanne med kaffe!
Vi kan ikke nevne det nok; det er virkeig en fryd å komme til slike steder og bli tatt slik imot!

Anders våknet her om dagen med en knekt teltstang som hadde knekt i skjøtedelen midt på stangen. Det er en ekstra slik del i teltposen, så det ble fort reparert. 7 dager senere samme plass knakk min del, og jeg måtte bruke min ekstradel. Og i går, to dager senere knakk enda en hos anders samme sted men på en annen stang! Reservedelene er brukt opp, så improvisert løsning med et rør ble brukt og en telefonsamtale til helsport ventes i morgen. Vi må fort få skaffet flere slike reservedeler, og helst før vi forlater Røyrvik! Teltene er like mye brukt, og tre slike brudd på litt over en uke kan nok ikke kalles tilfeldighet..

Vi kommer til Røyrvik på onsdag, og der blir det nye forsyninger og en overnatting før Børgefjell skal oppleves.

4 kommentarer:

 1. Jammen skal jeg si dere får testet endel utfordringer underveis.Får håpe det ikke tar lang tid å få nye teltstenger.Det er så godt å høre om alle disse fantastisk snille menneskene dere treffer på turen.Håper gnagsårene til Erlend er bra så han får fortsette.GOOD TUR VIDERE ØNSKES TO OG FIRBEINTE fra mormor og bestefar på Fjell.

  SvarSlett
 2. sinnsykt bra jobba folkens! kule bilder og bra fortellinger! dere beveger dere med en imponerende fart må jeg si. Keep up the good work hilsen Engstad :P

  SvarSlett
 3. Ser ut som dokkar ha en spennde tur :) Fin blogg dokkar har og mange fine bilder. Håper gnagsårene blir bedre. Og gleder meg til å følge med videre. Hilsen Katrina

  SvarSlett
 4. Hei gutta
  Ser ut som dere har det kjempefint! Blir nesten litt misunnelig naar jeg ser det fine landskapet og den deilige fisken! Men saa maa dere jo gjennom kalde elver, klamme telt og skrubbsaar og slikt. Barske gutter ;-p
  Victor hilser til Erlend og sier: tu eres Britney Spears, og at du ikke maa bruke hoeye heler paa fjellet.
  God bedring!
  Ha en fortsatt knall tur!
  Hilsen lillesoester Solfrid

  SvarSlett