http://www.tonekollen-kennel.com/31856865
Se her for mer oppdatering om oss

tirsdag 24. mai 2011

takker for alle kommentarer

Er hyggelig å se så mange som er innom siden vår og følger oss og kommenterer innleggene våre! Grunnet strømforbruk, mye overskyet og dårlig dekning gjør at vi ikke har så mye strøm og anledning til å svare på de fleste av de, men blir høytlesning i flokken når det oppdages at nye kommentarer er kommet :)

I dag har vi hatt en hard, nydelig og minneverdig dag! Startet sent i dag ( kl 13.10) og været blåste seg opp mot liten storm som vi fikk midt oppe på fjellet. Etter en blytung høydestigning fra hytta begynte hundene å trekke med livet som innsats på den glatte og noe kronglete fjellheimen. Deretter kom stormen med kraftig regn, sludd og til slutt haggel i flere timer. Gikk over til skogsterreng utover dagen og de søkk våte myrene og fonner med råttent snø ble vår følgevenn flere timer til slutten av dagen.
MEN, minuttet før vi tok lunsj (kl 16.30) seilet en svær kongeørn rett foran oss. En rovfugl vi har lengtet etter å se. Og da vi hadde fått kokt opp vannet stirret vi begge våte, kalde og i helt komastilling for ikke å komme for mye i kontakt med det våte yttertøyet, nedover mot vannet i en tynn myrgate. Plutselig maks 50m foran oss luntrer det en svær flott jerv helt uten viten om oss som står og betrakter han.
Borte blir han bak en treklynge etter en liten strekke, og vi hiver oss rundt etter hunder og kameraer og løper og avskjærer han for å få tatt noen bilder. Regnet med å skremme han med så mye bevegelse og lyd, men bilder fikk vi på litt hold og fulgte han videre med blikket flere hundre meter i flukt før den forsvinner. Virkelig artig opplevelse!

16 kommentarer:

 1. Tenker det var en flott opplevelse å både få se kongeørn og jerv.Det er jo midt i blinken for dere to.Håper været blir bedre snart for da blir alt mye lettere.Ha en fin tur videre.Vi er veldig stolte av dere og hundene.Hilsen mormor og bestefar på Fjell.

  SvarSlett
 2. Jeg følger med hver dag. Men har ikke tenkt på å kommentere (visste vel ikke at det gikk an). Kommenterer til Toril jeg da :-) God tur videre, tøffe gutter og hunder. Chanto hilser til bruttern. Håper dere får bedre vær og føre. Så gøy å ha sett kongeørn og jerv!
  Anne-Grethe & co

  SvarSlett
 3. Her er ennå en kommentar dere kan lese høyt ;)
  Cathrine...;)

  SvarSlett
 4. Jerv,ikke dårlig,ikke så mange som får oppleve å se den,kult.Høres ut som dere sliter med været,men det bedrer seg snart skal dere se,eller håpe.God tur videre gutter.

  Agnar.

  SvarSlett
 5. Vi har hatt et besøkshelg i Trondheim, og fortsetter turen videre i dag. Håper dyreopplevelsene fortsetter og regnet snart slutter.
  Mangler bare å se ulv og bjørn nå.

  SvarSlett
 6. Hei! Godt å se at dere er igang igjen.Mange fine bilder også. Håper været letter snart, må jo bli fint 2. juni. Kos dere videre.
  Hilsen Bestefar og bestemor på Ski

  SvarSlett
 7. Vi blir jo oppdatert her hjemme gjennom telefoner og tekstmeldinger med ujevne mellomrom, men det er morsomt å titte innom bloggen allikevel. Dere har jammen hatt mange fine og spennende naturopplevelser allerede. Også er det bare å ta av seg hatten for alle de snille og gjestfrie menneskene dere teffer underveis. God tur videre ;)

  Klemmer fra Mettemor

  SvarSlett
 8. Artig å følge med på mye av det dere opplever på turen med bl.a. dyr og fugler. Håper dere får det været dere ønsker også. Masse hilsner med ønske om god tur videre fra Barbara og Arnfinn !

  SvarSlett
 9. får håpe at dere får en good tur videre hilsen.... fjells gutten Mads.

  SvarSlett
 10. Ferdinand Nergård1. juni 2011 kl. 14:21

  Kult å følge med på dere gutta!

  SvarSlett
 11. GRATTIS MED DAGEN LILLEBROR.
  KLEM FRA PETTER LENE OG THILA

  SvarSlett
 12. Gratulerer med dagen Kim!Vi sees etterpå!
  Mamma og pappa.

  SvarSlett
 13. Gratulerer med dagen kim:) håper det blir kake og pakker:) hilsen stian, fax og cathrine

  SvarSlett
 14. Gratulerer masse med dagen Kim. Håper dere treffer Mamma og Pappa idag. Der ligger det pakke og venter på deg (ikke penger i år).
  Masse hilsner fra Bestefar og Bestemor

  SvarSlett
 15. takk for bursdagsmeldingene. Har nå gått i et par timer i regn og venter på å bli hentet for feiring ved føllingstua camping ved Snåsavannet.

  SvarSlett
 16. Var desverre ikke helt oppdatert på at du hadde bursdag nå Kim,men her kommer ihvertfall en forsinket GRATULASJON fra Barbara og Arnfinn. Ha en trivelig feiring og god tur videre.

  SvarSlett